Skip to main content

Gutta Spei is Latijn voor:

Druppel van Hoop

Hoop

Dat is wat wij mensen willen bieden. Hoop op verandering en verbetering van de situatie of hoop dat men beter met een moeilijk probleem of gebeurtenis kan leren omgaan. Hoop die doet leven, hoop die ons doet groeien en tot bloei doet komen. En echte hoop vinden we in de Bijbel, waar onze hoop een Naam krijgt. We geloven dan ook dat de Bijbel meer is dan een boek vol feiten. De waarheid van de Bijbel is ervoor bedoeld verschil te maken in ons leven. Het is Gods doel om ons door zijn Bijbelse waarheden aan te raken en ons leven te transformeren. Maar iedereen kent momenten waarbij die waarheid helemaal geen verschil lijkt te maken. Kan de hoop die de Bijbel aanbiedt echt invloed hebben op mijn depressie? Kan de vrede waar de Bijbel over spreekt echt helpen bij de angst die ik ervaar? Kan de liefde die in de Bijbel geopenbaard wordt echt mijn huwelijk veranderen?

Wij geloven dat de Bijbel over alle facetten van ons leven spreekt, maar dat de Bijbel geen simpel recept is voor geluk. Vanuit dat perspectief en gedreven door Gods liefde willen wij onze professionele deskundigheid, kennis en ervaring op psychisch vlak inzetten bij de (h)erkenning van de problemen die een ander ervaart en samen met de hulpvrager op zoek gaan naar perspectief.

Over ons

Binnen Gutta Spei zijn Ellen Oosterhuis en Lianne Kooijman werkzaam.
Beiden hebben ze werkervaring op verschillende terreinen binnen de zorg
en zijn ze verder geschoold in het bieden van christelijke coaching en counseling.

Ellen Oosterhuis

Ellen is getrouwd en moeder van vier kinderen. Na gewerkt te hebben als psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut bij Eleos is ze vanwege het werk van haar man naar het buitenland verhuisd. Daar heeft ze een LPC (license professional counseling) behaald en in die hoedanigheid gewerkt. In haar zoektocht om zich verder te specialiseren in bijbelse hulpverlening kwam ze in aanraking met CCEF (Christian Counseling and Education Foundation). Daar heeft ze de opleiding voor biblical counseling gedaan. Vanuit haar passie voor bijbelse hulpverlening en met haar kennis en ervaring als christen psycholoog wil ze graag meelopen met hulpvragers in hun zoektocht naar hoop en perspectief voor hun leven.

Lianne Kooijman

Lianne is getrouwd en moeder van drie kinderen. Na vele jaren binnen de psychiatrie te hebben gewerkt als groepsleider en ambulant (gezins)begeleider ontstond het verlangen om zich meer te specialiseren in bijbelse hulpverlening. Naast haar werk als Bijbels coach/ counselor binnen Gutta Spei mag zij via Binnen is Buiten vele mensen begeleiden door middel van online trainingen. Lianne heeft diverse opleidingen op psychologisch vlak gevolgd en is als Christelijk Integratief Coach verbonden aan Groundwork. Ook volgt ze de opleiding pastorale counseling van CCEF en is zij werkzaam als begeleider binnen de verslavingskliniek van De Hoop GGZ. Het is haar verlangen om een instrument in Gods handen te zijn. Om met hulpvragers mee te lopen op de weg naar emotionele en mentale heelheid, in alle gebrokenheid die er is. Dit door een mix van coaching en therapie op basis van pastoraat, waarbij hoop en verantwoordelijkheid gegeven wordt, om vreugdevol en vervuld in het leven te kunnen staan. Ondanks de moeiten die er kunnen zijn.